Om fotoutstillingen

Seksualitet er en sentral del av det å være menneske. Det handler om hvem vi er, hva vi føler og hva vi gjør. Det handler om kjærlighet og intimitet. Og om tanker og følelser.

Seksualitet påvirkes av holdninger og normer. I dag navigerer vi i en hverdag med sterkt kroppspress og strenge normer for hva som er en normal kropp og en normal seksualitet. En del unge med funksjonsnedsettelser opplever manglende åpenhet som en barriere mot å leve ut sin seksualitet trygt og åpent.

Derfor har Unge funksjonshemmede, sammen med dokumentarfotograf Brian Cliff Olguin, laget en fotoutstilling som tematiserer kropp, selvbilde, kjærlighet, lyst og lengsel.

I utstillingen møter du Trond Are, Mulan, Luna Andrine og Alexa, Sally, Nauy, Celine og Jan Henrik, Truls, Helle-­Viv og Marianne.

Arbeidet med utstillingen er støttet av ExtraStiftelsen Helse og Rehabilitering.

Utstillingsbrosjyren kan du se ved å trykke HER

Utstillingen Jeg elsker er inspirert av Sammenslutningen af Unge Med Handicap sin kampanje LigeLyst. På www.ligelyst.dk kan du se SUMHs kampanje.

Om Unge funksjonshemmede

Unge funksjonshemmede er en interesseorganisasjon for 35 frivillige barne- og ungdomsorganisasjoner, som til sammen har over 25 000 medlemmer.

Vi kjemper for deltakelse og likestilling for funksjonshemmet ungdom.

Om fotografen

Brian Cliff Olguin mottok pris i den gjeve portrettkatagorien da Pressefotografenes klubb kåret Årets bilde 2016. Med et deltakende blikk og evne til nærvær har han samarbeidet med medier som New York Times og Information.

Få utstillingen til deg

Har du lyst til å stille ut utstillingen? Du kan for eksempel stille den ut i galleriet ditt, på arbeidsplassen din, på den lokale skolen eller på et kult arrangement.

Book utstillingen eller hør mer om mulighetene ved å skrive til tora@ungefunksjonshemmede.no

Om ExtraStiftelsen

ExtraStiftelsen Helse og Rehabilitering har 32 medlemsorganisasjoner, som alle jobber innen helse og frivillighet i Norge.

Stiftelsen er finansiert med spillemidler, og får en andel (6,4 prosent) av overskuddet til Norsk Tipping.

Midlene deles ut til prosjektarbeid i frivillige helseorganisasjoner, innen forebygging, rehabilitering og forskning. Alle frivillige helse- og pasientorganisasjoner kan søke om støtte gjennom ExtraStiftelsen, uavhengig av om organisasjonen er medlem i stiftelsen.