Fotoutstillingen Jeg elsker er åpen: – Dette har jeg ventet på i årevis

På bildet ser man et rom som er fullt av mennesker. Bildet er fra åpningen av fotoutstillingen Jeg elsker

Alle foto: Tora Hope/Unge funksjonshemmede

Lørdag 24. juni åpnet Unge funksjonshemmede fotoutstillingen Jeg elsker. Vi er så glade for at vi endelig fikk vise frem utstillingen og for at så mange kom for å feire åpningen sammen med oss. 

Generalsekretær i Unge funksjonshemmede, Synne Lerhol, åpnet programmet med å fortelle om bakgrunnen for at Unge funksjonshemmede har laget fotoutstillingen Jeg elsker:

Vi har laget fotoutstillingen Jeg elsker for å vise at unge med funksjonsnedsettelser og kroniske sykdommer har en seksualitet på linje med alle. Når vi som samfunn overser at ungdom med funksjonsnedsettelser har de samme følelsene, drømmene og behovene som andre, hindrer vi folk i å leve ut sin seksualitet åpent og trygt. Det vil vi gjøre noe med.

På bildet ser man en ung kvinne i rullestol snakke inn i en mikrofon. I forgrunnen av bildet ser man bakhodet på flere mennesker. I bakgrunnen står to av bildene fra fotoutstillingen.
Generalsekretær i Unge funksjonshemmede Synne Lerhol

Videre fortalte fotograf Brian Cliff Olguin om hvordan det har vært å jobbe som fotograf for prosjektet. Han fortalte at noen av det viktigste for han har vært de spennende møtene med alle deltakerne.

Her kan du lese mer om hvordan Brian opplevde å være fotograf for prosjektet. 

På bildet ser man en ung mann fortelle snakke til en forsamling.
Fotograf Brian Cliff Olguin
På bildet ser man Luna Andrine snakke inn i en mikrofon. I bakgrunnen ser man mange mennesker som lytter.
Luna Andrine Ø. Engh

Flere av deltakerne i fotoutstillingen var til stede under åpningen, og to av dem holdt innlegg for alle som hadde møtt frem.

Luna Andrine Engh er fotografert sammen med kjæresten Alexa Hamsund. På åpningen fortalte Luna Andrine om bakgrunnen for at hun valgte å stille opp som modell i fotoutstillingen. Hun fortalte at hun ønsket å vise frem usynlige funksjonsnedsettelser fordi det er mange funksjonsnedsettelser og kroniske sykdommer som ikke er synlige for andre. Hun sa også at:

Jeg ønsker å vise at det finnes et stort mangfold av kjønnsidentiteter og legninger. Jeg ønsker også å vise at kjønnsidentitet og legning ikke nødvendigvis henger sammen. Dette er noe jeg opplever selv. Fordi jeg har en kvinnelig kjønnsidentitet, så antar mange at jeg er interessert i menn. Men dette stemmer ikke for min del.

På bildet ser man Helle-Viv snakke inn i en mikrofon. Rundt om på bildet ser man mange mennesker som lytter.
Helle-Viv Helle Magnerud

– Dette er noe jeg har ventet i årevis, sa Helle-Viv Magnerud.

Hun holdt et varmt og personlig innlegg der hun blant annet fortalte om hvordan det er å bli møtt som gravid og mor med funksjonsnedsettelser. Helle-Viv fortalte at hun har fått mange rare spørsmål opp gjennom livet, blant annet hvordan i alle dager hun, som er rullestolbruker, kunne bli gravid.

Hun fortalte også at:

Når jeg så at Unge funksjonshemmede skulle lage en fotoutstilling så tenkte jeg «faen også». For dette kom 30 år for sent. For fakta er at jeg er ikke lenger blant dere unge funksjonshemmede.

Men seksualitet og sex har ingen øvre aldersgrense, og jeg er glad for at jeg også kunne være med i denne utstillingen.

Programmet ble avsluttet med et musikalsk innslag fra Maia Jern.

På bildet ser man prosjektleder, fotograf og syv av deltakerne smile til kameraet.
Bak fra venstre: Stine Mari Nytun Leirdal, Mulan Friis, Brian Cliff Olguin, Nauy Vu Nguyen, Luna Andrine Ø. Engh, Truls Engelstad. Fremme fra venstre: Salamatu Kamara, Helle-Viv Magnerud, Celine Halvorsrud

 

Utstillingen henger på Eldorado bokhandel til 5. august. Det er også mulig å se utstillingen HER.

Opptaket av åpningen kan ses HER.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s