Vil du være med i et fotoprosjekt om seksualitet?

Illustrasjon: Thomas Sørlie Hansen/Unge funksjonshemmede

Unge funksjonshemmede leter etter deltakere til vårt nye, spennende fotoprosjekt #jegelsker, og vi håper du eller noen du kjenner har lyst til å være med!

Seksualitet er en sentral del av det å være menneske. Likevel opplever en del unge med funksjonsnedsettelser manglende åpenhet som en barriere mot å leve ut sin seksualitet trygt og åpent.

Det vil Unge funksjonshemmede gjøre noe med. Vi søker nå deltakere til #jegelsker – et fotoprosjekt om funksjonshemming og seksualitet.

Vi ønsker å ta portrettfotografier og nærbilder av rundt 12 deltakere med ulike funksjonsnedsettelser og kroniske sykdommer, kombinert med sitater om seksualitet fra de samme personene.

Med utgangspunkt i tittelen #jegelsker vil fotografiene formidle deltakernes egne følelser og assosiasjoner knyttet til seksualitet. Portrettene blir på deltakernes premisser, og lar deltagerne  definere seg selv og eget forhold til seksualitet. Funksjonsevne vil ikke være i fokus, men heller ulike aspekter ved seksualitet. Fotografiene kan for eksempel tematisere relasjoner, følelser, drømmer eller nytelse.

Bildene skal synliggjøre at personer med funksjonsnedsettelser og kroniske sykdommer har en seksualitet på linje med andre. Vi ønsker å portrettere en mangfoldig gruppe personer. Derfor leter vi etter deltakere med både synlige og usynlige diagnoser, og vi ønsker å vise et mangfold av kropp, seksualitet og kjønn. Du kan delta alene eller sammen med partner(e).

Ved å formidle budskapet #jegelsker fra en rekke ulike personer ønsker vi å utfordre normer om kropp og seksualitet i samfunnet.

Vi ønsker at deltakerne kan stille opp til to samtaler og en fotografering. Den første samtalen er en forberedende samtale om forventninger til å delta i prosjektet og der vi finner historier og sitater som kan stå sammen med bildene. Den andre samtalen vil handle om hvordan deltageren ønsker å bli portrettert. Disse samtalene vil hovedsakelig foregå i februar og mars. I tillegg må deltakerne sette av tid til fotografering, fortrinnsvis i mars eller april.

Deltagere må være minst 18 år.

Bildene vil bli gjort tilgjengelige for allmennheten. Vi kommer til å bruke bildene i en utstilling og publisere dem på nett.

Er du interessert i å delta i fotoprosjektet eller har du flere spørsmål? Send en mail med litt informasjon om deg selv og hvorfor du ønsker å delta til stine.mari@ungefunksjonshemmede.no. Vi håper at interesserte tar kontakt så fort som mulig.

Alle vil få svar og vi vil kontakte aktuelle deltagere for samtale.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s